Muziekschool Eric van den Berk
PIANO - GITAAR - KEYBOARD
Okkernootstraat 90 - Den Haag - 06 3450 1729 - info@evdb.eu

KEYBOARDLES

Beginners
Als beginner leer je eerst eenvoudige liedjes. Al heel snel kun je ook zelf liedjes kiezen om te spelen, dat kan van alles zijn: de nieuwste hits, (bekende) klassieke nummers, pop, rock, jazz, blues, wat je maar wilt. Dit kan op meerder levels, afhankelijk van je eigen niveau op dat moment.

Gevorderden
Als je al wat langer op les zit of als je al eerder les gehad hebt, kunnen de lessen meer toegespitst worden op wat je zelf wilt.

- doorgaan met spelen uit (les)boeken en/of zelf gekozen liedjes/muziekstukken, zowel modern als klassiek.
- leren spelen met automatische accoorden-begeleiding.
- jezelf richten op het spelen van een of meerdere muziekstijlen (klassiek, pop, rock, blues, jazz, leren soleren, etc.)
- leren om beter te functioneren in groepsverband (b.v. in een band of als je "gewoon" wilt samenspelen met anderen)
- leren improviseren, arrangeren, componeren, muziek maken met behulp van een PC, etc.


Keyboard
Op een keyboard kun je gewoon pianospelen, je hebt dan alleen minder toetsen en het speelt wat lichter. Het leuke van een keyboard is dat hij ook kan klinken als een ander instrument dan piano. Bij de meesten heb je minimaal honderd "geluiden"
Bovendien kun je op een keyboard met je linkerhand accoorden spelen, je hoort dan a.h.w. een complete band, combo of orkest. Met je rechterhand speel je dan de melodie.

Voor degenen die nog niet zeker weten of ze voor langere tijd piano en/of keyboard willen leren spelen: er zijn enkele keyboards te huur voor een kleine prijs.