Muziekschool Eric van den Berk
PIANO - GITAAR - KEYBOARD
Okkernootstraat 90 - Den Haag - 06 3450 1729 - info@evdb.eu

GITAARLES

Beginners
Als beginner leer je eerst eenvoudige liedjes. Al heel snel kun je ook zelf liedjes kiezen om te spelen, dat kan van alles zijn: de nieuwste hits, (bekende) klassieke nummers, pop, rock, jazz, blues, wat je maar wilt. Dit kan op meerder levels, afhankelijk van je eigen niveau op dat moment. Je leert noten en tabs lezen en accoorden.

Gevorderden
Als je al wat langer op les zit of als je al eerder les gehad hebt, kunnen de lessen meer toegespitst worden op wat je zelf wilt. Dat kan afhangen van je eigen voorkeur qua instrument, electrische- en/of akoestische gitaar.

- doorgaan met spelen uit (les)boeken en/of zelf gekozen liedjes/muziekstukken, zowel modern als klassiek.
- jezelf richten op het spelen van een of meerdere muziekstijlen (klassiek, pop, rock, blues, jazz, leren soleren, etc.)
- leren om beter te functioneren in groepsverband (b.v. in een band of als je "gewoon" wilt samenspelen met anderen)
- leren improviseren, arrangeren, componeren, muziek maken met behulp van een PC, etc.


Akoestische gitaar met nylon snaren
Deze gitaar, de "klassieke gitaar", is het ideale instrument voor beginners. Ze zijn er ook in kleinere maten, handig voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Akoestische gitaar met stalen snaren
Deze gitaar klinkt wat harder en speelt wat zwaarder dan de spaanse gitaar, minder geschikt voor een beginner. Deze gitaren worden soms ook wel "western gitaren" genoemd.

Electrische gitaar
Op een electrische gitaar speel je vooral pop, rock en jazz. Je hebt er tevens een versterker voor nodig. Als je een z.g.n. "starterspakket" koopt, heb je alles in een keer.